8 полезни и забавни начина да задържим децата активни през лятото

За да поддържаме децата активни през лятото, обикновено трябва да мислим креативно и да направим някои промени към редовния си график. От малки хитринки до учене на нови неща – лятото е страхотно време да бъдем креативни, да зачеркнем много от нещата, които сме искали да направим и най-важно – да се отпуснем и да се забавляваме.

1. Бъдете шеф-готвачи

От палачинки за закуска и пица за вечеря и всичко помежду им, лятото е чудесно време да научим децата да помагат в кухнята. Започнете с простички наслади като замразен плодов йогурт на клечка или смути и продължете, като включвате по-сложни ястия и десерти.

2. Изберете си приключение

Предложете на децата два избора всеки ден. Парк или музей? Кино или пикник? Позволете им да помогнат в организирането на деня, така ще се почувстват значими. Това, че ще ги развълнува още повече, като така ще добавите допълнителни емоции към деня ви заедно.

3. Изцапайте се

Позволете си да се отпуснете и да се поизцапате с децата, защото, ако трябва да бъдем честни – така обикновено е по-забавно. Боядисване с пръсти, рисуване с тебешир, балончета и дори пяна за бръснене – излезте навън и се забавлявайте!

4. Намерете вътрешния мир

Лятото е страхотно време да практикувате медитация и йога. Усетете как малко разтягания, някои лесни йога пози или дори простички дихателни упражнения ще променят начина, по който вие и децата ви се чувствате.

5. Вървете по списък

Направете си списък на нещата, които искате да направите и местата, които искате да посетите през лятото и отмятайте по едно нещо всеки ден или всяка седмица. Може да е опитване на нови храни, разкриване на нова част на града или да се включите в местна благотворителност. Предизвикателствата ще ви помогнат да сте активни и да  направите много нови, скъпи спомени!

6. Научете нови умения

Запишете се, заедно с децата си на курс, в който всички можете да научите нещо ново. Арт, творческо писане, фотография – възможностите са безкрайни. Да творите заедно е незаменимо сближаващо преживяване.

7. Отпуснете се сред природата

Пикник в парка, на палатка в планината или разходка до реката – прекарването на време сред природата е едновременно полезно и приятно занимание.              Можете да помечтаете, да се отпуснете, да похапнете приятно, да поиграете  и дори да научите за местната флора и фауна.

8. Включете се в групови занимания

Лятото е време, през което в града често се организират различни активности, празници и представяния на нови продукти и услуги. Разгледайте какво предлага вашия град и изберете еднодневно приключение за вас и вашите деца. Освен ценно време, прекарано заедно, никога не знаете какви съкровища можете да откриете.

 

Източник: https://www.activekids.com/

Препоръчваме: Защо йогата и медитацията са полезни за нашите деца

Контакти

Карта

Настройки за поверителност

Ние използваме "бисквитки", за да осигурим функционалността на сайта плюс от Google Analytics, за да анализираме трафика за целите на статистика. Имате възможност да ги изключите с бутоните долу. Погрижете се за Вашите лични данни онлайн

Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате