Курс по математика за 6 клас

Защо да изберете „Да Винчи“

Школа по математика София

 

Описание на курса

Курсът по математика за 6 клас цели отлична училищна подготовка и поставя солидна основа за НВО (матурите) след 7 клас. Използваме възможността да "разтоварим" материала в 7 клас, като поставяме акцент върху типови задачи. Те са застъпени и в трите години (5-ти, 6-ти и 7-ми клас) и могат да бъдат научени и затвърдени още преди 7 клас. Целта е учениците да се научат спокойно и уверено да боравят с материала в 6-ти клас, а и в следващата година, чийто материал е включен в НВО след 7 клас.

Разпределението на темите в нашата програма изпреварва това в училищната програма, а целта е своевременна подготовка, която да гарантира усвояване и разбиране на материята, както и неколкократна проверка на нивото на усвоеност на материята от ученика.

Теорията се преподава от нашите учители.

Методиката и структурата на занятията е гъвкава и е създадена по начин така, че водещи са нуждите и готовността на ученика (вместо предварителния график на занятията, както в училище и в други школи).

Всеки ученик, записан в курса, получава безплатен достъп до летен практикум за самоподготовка през лятната ваканция. Практикумът е ключов елемент в подготовката. Той осигурява поддържане на нивото, и плавен преход между учебните години, води до летящ старт и е основа за постигане на високи резултати.

Ключови умения:

  1. Умения за структурирано решаване на задачи за тела. Заедно с това поставяме основа за решаване на геометрични задачи в 7-ми клас
  2. Умения за извършване на математически действия с рационални числа
  3. Работа в декартова координатна система
  4. Умения за извършване на математически действия със степени
  5. Умения за работа с пропорции и използването им за решаване на текстови задачи
  6. Умения за решаване на задачи тип PISA

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ЗА УСПЕХ:  Ученикът отговорно да прави всички дадени домашни и тестове

 

График и годишна такса за обучение

График:

Група 1: четвъртък 10:00 - 11:30ч.

Група 4: събота 09:00 - 10:30ч. 

 

Годишна такса: 1500лв. (1312,50лв с програма „Лоялност“, която включва всички възможни отстъпки)

Всеки курсист получава безплатно електронни обучителни материали и тестове, както и достъп до електронната ни платформа и включените в нея допълнителни материали за съответния клас.

 

Преподаватели

Проподавателите ни са с университетска магистърска математическа подготовка, която включва висша математика и физика. Те не просто познават математиката, те разбират и владеят математиката с нейните техники, тънкости и нюанси в най-дълбоки детайли. Нашите преподаватели са правилните преподаватели.

 

Кандидатстване

За да постигнем хомогенни групи, всеки ученик кандидатства за обучението. Можете да заявите желание за кандидатстване през формата на сайта (най-отдолу) с избор на опцията "Академия Математика 2023/2024, 6 клас". Учениците се разпределят в група според резултата им от входящия тест.

Записването за курс по математика за 6 клас става след заплащане на такса за курса. 

 

Локация

Курсовете по математика  за 6 клас се провеждат в Образователен център "Да Винчи", гр. София, Младост 3, бл. 314

 

Успехът е в общите усилия!

 

 

 

Контакти

Карта

Настройки за поверителност

Ние използваме "бисквитки", за да осигурим функционалността на сайта плюс от Google Analytics, за да анализираме трафика за целите на статистика. Имате възможност да ги изключите с бутоните долу. Погрижете се за Вашите лични данни онлайн

Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате