Тест за училищна готовност

Готово ли е детето ви за предизвикателството "първи клас"?

Какво означава да си готов за училище?

За родителите това са уменията и знанията, които детето им усвоява в предучилищна възраст, докато за учителите това са предимно социалните и емоционални аспекти на подготовката на детето за училище. Тези две направления предполагат широк кръг от умения и способности, които изграждат училищната готовност.

Основната причина за не-успеваемостта на болшинството учащи, се изразява в тяхната “незрялост”, недостатъчната готовност за сложните процеси на обучението. Съществено важно е своевременно да се открият, установят тези незрели деца и възможно по – пълно да се преодолее това още в предучилищна възраст, и да се вземат превантивни мерки срещу възникването на много проблеми.

Училищната готовност е време на преход, който изисква взаимодействие между детето, неговото семейство и училищната система. 

Готовността на детето за обучение в училище е многофункционална и многокомпонентна дейност при това строго индивидуална и характерна за всяко едно дете. От тази му готовност зависи цялостното му развитие, успех и самочувствие като ученик и като човек. От това зависи и формирането на нагласите, и адаптацията към средата и социалната роля и позиция на ученик.

С помощта на учители и психолози сме подготвили тестове за училищна готовност, които да определят знанията и уменията, които имат нужда от развитие, за да може детето да е пълноценна част от обучителния процес, за да му е интересно и за да може за него образованието да е позитивно изживяване. Компонентите на теста включват основни умения в областта на езика и математиката, когнитивна готовност  (памет, концентрация и др.) и фина моторика – все умения и навици, от първостепенно значение за успех в училище.

Детето да пристъпи прага на училището с увереност, ученето за него да бъде не тежко и непосилно психическо бреме, а радост и удовлетворение от постигнатите лични резултати.

Това е нашата цел. 

Тестовете ще се проведат на 14.04.2018 г. в Образователен Център „Да Винчи“ (гр. София, ж.к. Младост 3, бл.314), в малки групи, с продължителност 1 астрономически час.

Всеки родител ще получи индивидуална обратна връзка за моментното състояние на готовност на детето му, както и безплатни насоки за подобряване (ако е необходимо) на училищната готовност на бъдещия успешен ученик.

Можете да заявите Вашето желание за участие на телефон 0887 940 004 или на имейл info@davincikids.eu

Цена на теста: 40 лв.

Повече информация защо е важно детето да е готово за първия учебен ден може да прочетете тук

Контакти

Карта

Настройки за поверителност

Ние използваме "бисквитки", за да осигурим функционалността на сайта плюс от Google Analytics, за да анализираме трафика за целите на статистика. Имате възможност да ги изключите с бутоните долу. Погрижете се за Вашите лични данни онлайн

Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате